10 година након Дринке…

Од ОШ ”Дринка Павловић”

Писмо наставници Наташи Васић од бивших ученика Дринке:

Поштована наставнице,
Желимо да Вам дамо подршку и искажемо захвалност на Вашем труду и раду у школи. Сви смо приметили да су деца била укључена у разне активности, које сте Ви организовали, које су у њима засигурно пробудиле више емпатије и разумевања за друге; од скупљања донација за њиховог друга, до обележавања „Дана деце и људи са Дауновим синдромом”,…
Сваки вид насиља треба да се заустави, ту нема дилеме, али исто тако на спречавању насиља морамо сви да радимо као заједница и никада не може бити само појединац одговоран.
Као одељење, сећамо се и Вашег труда и труда свих учитеља и наставника, да наше детињство буде безбрижно. Хвала вам свима на свим разговорима ван наставе, хвала вам свима на знању, хвала вам свима на дивним активностима које смо имали и пре десет година, посебно кад су нам дошла у посету деца без родитељског старања, хвала вам на учењу о емпатији, љубави, поштовању и слози коју смо показали и након десет година на окупљању поводом десет година матуре!

С љубављу,
Ваше 8/3

Drinka Pavlovic

Те 1963. године под кровом школе нашло се 1210 ученика. Пристигли из околних основних школа, брзо су постали „Дринкини“ ђаци и захваљујући амбициозним, вредним, полетним, професионално јаким професорима и учитељима, постали и остали заљубљени у своју школу.