“Читајмо гласно”

Од ОШ ”Дринка Павловић”

Поводом Националног дана књиге, 28. фебруара, учествовали смо у акцији Друштва школских библиотекара Србије „Читајмо гласно“.
У школској библиотеци са ученицима 2/4 разговарали су њихова учитељица Ана Срећковић и библиотекарка Славица Хорват.
У уводном разговору ученици су разумели значај Народне библиотеке Србије и сазнали од када се обележава Национални дан књиге. Истакнуто је да је читање наглас важно јер развија технику читања и разумевање прочитаног, јача самопоуздање и вештину јавног наступа.
Ученици су донели своје читанке и прочитали су „Причу из ормараˮ Бранка Стевановића. Потом се разговарало о утисцима, али и о осталим књигама овог писца које могу наћи у библиотеци. Ученици овог одељења долазе редовно у библиотеку и позајмљују књиге. Тако су урадили и данас после овог часа, па је убрзо стигла фотографија како се читају позајмљене књиге, у ходнику испред учионице.

Drinka Pavlovic

Те 1963. године под кровом школе нашло се 1210 ученика. Пристигли из околних основних школа, брзо су постали „Дринкини“ ђаци и захваљујући амбициозним, вредним, полетним, професионално јаким професорима и учитељима, постали и остали заљубљени у своју школу.