“Дринкин парк” на Ташмајдану

Од ОШ ”Дринка Павловић”

Ученици 1/3 и 2/4 са својим учитељима посетили су Ташмајдански парк. У сарадњи са родитељима, Градским зеленилом, а уз подршку Ековизије, реализовали су акцију улепшавања парка и садњу цвећа. Том приликом обновили су знања о живој природи стечена у учионици, значају биљака у урбаном екосистему, екологији и пре свега важности активног учествовања у очувању и унапређењу квалитета животне средине.
Ђаци су били поносни на допринос који су дали уређењу парка у којем, иначе, проводе доста слободног времена у игри и забави. Кутак који су уредили назвали су „Дринкин парк“.
С обзиром на то да је едукација најмађих на тему заштите животне средине од изузетног значаја, верујемо да ће се на овај начин, и код деце и одраслих развити правилан однос према биљкама и животињама у природи, као и да ће ови ученици водити посебну бригу о поменутом кутку. Знамо да ће још неки малишани кренути истим путем, водећи рачуна о животној средини, размишљати и понашати се у складу са одрживим развојем.

„Мари, не прљај, не бацај, не квари,
И зато мари, то је твој дом,
све што поквариш једном ти врати!“

Drinka Pavlovic

Те 1963. године под кровом школе нашло се 1210 ученика. Пристигли из околних основних школа, брзо су постали „Дринкини“ ђаци и захваљујући амбициозним, вредним, полетним, професионално јаким професорима и учитељима, постали и остали заљубљени у своју школу.