Дружење са Данијелом Квас

Од ОШ ”Дринка Павловић”

Поводом обележавања Дечје недеље, 5.10.2022. године, гошћа наше школе била је Данијела Квас. Одржала је радионицу „Прсти“, која је осмишљена као  игроказ из књиге „Рецитанка“. Учествовали су ученици  4/1 са  учитељицом Иваном Мицић. Они су најпре упознали Данијелу Квас, професорку српског језика и књижевности, ауторку књига  „Читанка за рецитаторе“ и „Рецитанка“ кроз њене стихове и глуму, а затим су заједно са њом отпевали песму „Мали прст“.

Све активности током радионице носиле су јасну поруку колико је толеранција неопходна у животу и раду. Ученици су песникињи открили да воле да читају и долазе у библиотеку. Говорили су о омиљеним књигима и играма, навикама и дружењу. Потом су правили обележивач за књиге, који су понели својим кућама са аутограмом и успоменом на овај веома леп сусрет. Библиотекарка Славица Хорват захвалила се књижевници на одличној промоцији књига поезије за децу које ће ученици сигурно читати и рецитовати.

Drinka Pavlovic

Те 1963. године под кровом школе нашло се 1210 ученика. Пристигли из околних основних школа, брзо су постали „Дринкини“ ђаци и захваљујући амбициозним, вредним, полетним, професионално јаким професорима и учитељима, постали и остали заљубљени у своју школу.