Европски дан језика

Од ОШ ”Дринка Павловић”

Учитељице Ана Срећковић и наставница немачког језика Слађана Секулић организовале су посету манифестацији Европски дан језика, 26.9.2023. године која је одржана на Тргу републике. Овај дан је установљен од стране Савета Европе и представља прилику да се нагласи значај учења страних језика, као и да се промовише европска културна баштина. Ове године Европски дан језика је организовао EUNIC Србија (мрежа европских културних центара који су присутни у Србији), у сарадњи са Делегацијом Европске уније и Канцеларијом Савета Европе.
Ученици су се упознали са културним, језичким, европским установама које у Србији раде на промовисању европских језика, образовања и културе. Учествовали су у квизовима познавања европских језика и земаља на штандовима Амбасаде Шведске, Немачке школе у Београду, Хеленске фондације за културу, Италијанског института, ДаФ Центра за немачки језик, Делагације Европске уније у Србији, Фондације Темпус, Гете института и Аустријског института.
Овим догађајем одушевљени су ученици и њихове наставнице које су у потпуности задовољне реализацијом својих замисли, мотивисаношћу, одговорношћу и ентузијазмом својих ученика.

Drinka Pavlovic

Те 1963. године под кровом школе нашло се 1210 ученика. Пристигли из околних основних школа, брзо су постали „Дринкини“ ђаци и захваљујући амбициозним, вредним, полетним, професионално јаким професорима и учитељима, постали и остали заљубљени у своју школу.