Европски школски спортски дан

Од ОШ ”Дринка Павловић”

Манифестација Европски школски спортски дан, коју Српски савез професора физичког васпитања и спорта у сарадњи са Европским удружењем за физичко васпитање реализује четврту годину заредом, а у циљу промоције физичке активности на међународном нивоу и укључивања што већег броја деце и младих у процес физичког вежбања. Манифестацију подржава Министарство просвете и ове године се одржава под слоганом „Уживај у спорту и физичком вежбању”.
Наша школа је 29.9.2023. године, у школском дворишту организовала заједнички час физичког и здравственог васпитања за све ученике млађих разреда. Око 400 ученика је пратило ритам музике и покрета са својим наставницима. (кратак видео запис је на линку)
У другом делу дворишта лопту на кош су шутирали дечаци из различитих одељења петог, шестог, седмог и осмог разреда. Учествовало је 120 ученика уз навијање и подршку. Победници су добили кошаркашке лопте.
Учешће у овом дану узела је и група од 10 шахиста са својим наставником који су играли шах на столовима у хладу, у школском дворишту.
Представници ЕУ инфо центра Миша Стојановић, Александар Јованчић и Милош Булатовић посетили су нас и забележили догађај фотографисањем .

Drinka Pavlovic

Те 1963. године под кровом школе нашло се 1210 ученика. Пристигли из околних основних школа, брзо су постали „Дринкини“ ђаци и захваљујући амбициозним, вредним, полетним, професионално јаким професорима и учитељима, постали и остали заљубљени у своју школу.