Хуманитарни базар за Ирис, Инду и Ирину

Од ОШ ”Дринка Павловић”

Полако смо дошли и до последњег дана Дечјих пролећних радости у Дринки. Иако би свако помислио да су се ђаци мало уморили и да једва чекају викенд, показало се да је петак био најбоље организован дан. Од самог јутра у Дринки је било као у кошници. Претходних дана ученици су са својим учитељима и наставницима сакупили све своје ликовне радове. Недељама су са наставницама биологије припремали расаде биљака у саксијама. Они вични кулинарству спремили су колаче и лимунаду. Будући дизајнери показали су своје креације накита, а неки су направили и играчке.

Свако је пронашао своје место у заједничком циљу – да припреми нешто за продају на Хуманитарном базару организованом за Ирис, Инду и Ирину, девојчице породице Гаћеша, које болују од церебралне парализе. Читавог дана двориште Дринке било је пуно родитеља, пролазника и деце која су се трудила да своје рукотворине представе на што бољи начин и прикупе што више новца. Прикупљено је 546.020 динара и 165 евра. Целокупан износ биће уплаћен породици Гаћеша преко фондације Буди хуман.

Поносни смо на своје ученике, њихове родитеље, све људе добре воље који су се придружили акцији, као и на запослене у школи.

Колектив ОШ “Дринка Павловић”

Буди хуман и ти – пошаљи 1637 на 3030!

Drinka Pavlovic

Те 1963. године под кровом школе нашло се 1210 ученика. Пристигли из околних основних школа, брзо су постали „Дринкини“ ђаци и захваљујући амбициозним, вредним, полетним, професионално јаким професорима и учитељима, постали и остали заљубљени у своју школу.