Ноћ истраживача

Од ОШ ”Дринка Павловић”

У нашем граду је могуће доживети праву научну чаролију током три дана колико траје Ноћ истраживача која је најмасовнија научна манифестација у нашој земљи. Наставница биологије и ученици шестог разреда имали су прилику да посете Центар за промоцију науке где су их млади научници, на забаван и инспиративан начин, провели кроз свет науке, показавши им како она обликује наш свет и утиче на свакодневне животе. Било је заиста изненађујуће открити колико се наука крије око нас и колико може бити узбудљива.
Радионице, изложбе, игре и такмичења су учинила ученике заинтересованим и жељним знања. Ово велико научно дружење се одвија истовремено у 26 земаља Европе, са очекиваним присуством од око милион и по људи. Осећамо се привилеговано што смо као школа део ове необичне научне авантуре, која је преиспитала наше претпоставке и оставила нас очараним након свега што смо видели. Можда ће неко од посетилаца одлучити да постане научник и закорачи у узбудљиву професију истраживача.

Drinka Pavlovic

Те 1963. године под кровом школе нашло се 1210 ученика. Пристигли из околних основних школа, брзо су постали „Дринкини“ ђаци и захваљујући амбициозним, вредним, полетним, професионално јаким професорима и учитељима, постали и остали заљубљени у своју школу.