Пробни завршни испит

Од ОШ ”Дринка Павловић”

Драги осмаци,
У наставку су упутства и информације везане за реализацију пробног завршног испита који су припрема за завршни испит на крају школске године.

Време одржавања пробног завршног испита:
24.03.2023. године у 12:00 часова тест из математике
25.03.2023. године у 9:00 часова тест из српског језика
25.03.2023. године у 11:30 часова тест из изабраног предмета (биологија, географија, историја, физика, хемија)
(израда тестова траје 120 минута, ученици су у обавези да дођу у школу НАЈКАСНИЈЕ 30 минута пре почетка теста)

Од ове школске године ученици добијају јединствен Образац 41 који ће користити за пробни завршни испит као и за завршни испит на крају школске године. Важно је да сви учесници реализације испита, укључујући и ученике, погледају видео како би били упознати са правилима:

Министарство просвете и Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања, у сарадњи са Е-управом и стручњацима са Математичког факултета у Београду и Факултета организационих наука у Београду, креирали су и ученицима ставили на располагање портал еВежбаоница. Ова платформа омогућиће ученицима да вежбају и проверавају своје знање током припрема за завршни испит на крају основног образовања и васпитања. Задаци из седам предмета (српски језик / матерњи језик, математика, физика, хемија, биологија, географија и историја), које могу да решавају и вежбају, распоређени су према тежини на три нивоа – основни, средњи и напредни ниво, а састављени су на основу образовних стандарда.

https://evezbaonica.zvkov.gov.rs/

Drinka Pavlovic

Те 1963. године под кровом школе нашло се 1210 ученика. Пристигли из околних основних школа, брзо су постали „Дринкини“ ђаци и захваљујући амбициозним, вредним, полетним, професионално јаким професорима и учитељима, постали и остали заљубљени у своју школу.