Професионална оријентација – савети за осмаке

Од ОШ ”Дринка Павловић”

У четвртак, 9.5.2024. године, за ученике 8. разреда  организовано је предавање у библиотеци. Предавач Иван Минић потрудио се да пажња матураната буде изузетна делећи мноштво информација у оквиру професионалне оријентације и избора будуће школе, односно занимања.

Ученици су најпре чули делове инспиративне биографије Ивана Минића. Затим је представљен пројекат Наша мрежа који води и уређује. То је портал за подршку и едукацију предузетника који је покренула компанија А1 Србија. Низали су се примери сјајних идеја које су створиле невероватне приче о успешним предузетницима и пословима по којима су препознатљиви или јединствени. Уз огромни труд који је уложен у такав успех, изнад свега је важна посвећеност и љубав према послу којим се баве.

Директорка школе Биљана Поповић захвалила се Ивану Минићу на дружењу и корисним саветима које су наши ученици добили.

Drinka Pavlovic

Те 1963. године под кровом школе нашло се 1210 ученика. Пристигли из околних основних школа, брзо су постали „Дринкини“ ђаци и захваљујући амбициозним, вредним, полетним, професионално јаким професорима и учитељима, постали и остали заљубљени у своју школу.