Промоција књиге „Урнебесна физикаˮ

Од ОШ ”Дринка Павловић”

У сарадњи са огранком Библиотеке града Београда ,,Ђорђе Јовановић”, 25.4.2023. године, у нашој библиотеци, одржана је промоција књиге „Урнебесна физика“ за ученике одељења 5/1 и 5/2.
Ученици су упознали Бранка Стевановића и Драгослава Пауновића који су најпре испричали како је настала ова веома популарна књига чији су аутори Светислав Пауновић, Игор Коларов и Бранко Стевановић, а илустровала ју је Ана Петровић. Књига „Урнебесна физикаˮ добила је награду „Невенˮ за 2015. годину у категорији популарна наука коју додељује организација Пријатељи деце Србије.
Да наука може да буде веома забавна доказали су гости, али и радознали ученици који су учествовали у експериментима и радовали се сваком закључку и новим сазнањима. Била је ово својеврсна најава физике као предмета који ће ученици од следеће школске године изучавати уз остале сродне науке. Открили су гостима да наша школа организује Дане науке као школску манифестацију и да баш воле да посматрају занимљиве огледе.
Дружење је протекло уз много позитивне енергије и аплауза.

Drinka Pavlovic

Те 1963. године под кровом школе нашло се 1210 ученика. Пристигли из околних основних школа, брзо су постали „Дринкини“ ђаци и захваљујући амбициозним, вредним, полетним, професионално јаким професорима и учитељима, постали и остали заљубљени у своју школу.