Нови Дринкини ђаци прваци

Од ОШ ”Дринка Павловић”

Свечани пријем за ученике првог разреда организован је у петак, 2.9.2022. године, у школском дворишту. Ученици петог разреда учествовали су у приредби „Заједно смо бољи и јачиˮ.
Директорка школе Наташа Васић честитала је првацима и њиховим породицама најважнији дан и пожелела успешну сарадњу на заједничком задатку. Представила је учитеље: I1 Небојша Мисаиловић и Јована Џодић, I2 Драгана Живковић и Маријана Дракул, I3 Винка Радош и Ивана Томић и I4 Ђорђе Беара и Виолета Миливојевић. Пре одласка у учионице на први час, сви прваци су добили балоне у бојама качкета и у одређеном моменту су их пустили ка небу.

Општина Стари град традиционално је припремила поклоне за сваког ђака. Председник Радослав Марјановић пожелео је срећан почетак школске године свима и најавио бројне ваншколске активности које се организују и на које родитељи могу пријавити своју децу.

Директорка школе Наташа Васић и ученица првог разреда Искра Павловић биле су гошће емисије “Покрени се”.
Тема емисије била је Како превазићи изазове нове школске године.
Гошће су, свака из свог угла, говориле о поменутим проблемима.

Drinka Pavlovic

Те 1963. године под кровом школе нашло се 1210 ученика. Пристигли из околних основних школа, брзо су постали „Дринкини“ ђаци и захваљујући амбициозним, вредним, полетним, професионално јаким професорима и учитељима, постали и остали заљубљени у своју школу.