“Пут евакуације”

Од ОШ ”Дринка Павловић”

Поводом “Међународног дана смањења ризика од катастрофа” у школи ће бити организована практична вежба евакуације из школе у четвртак 13.10.2022. године са почетком у 11 часова. Уз асистенцију наставника ученици испробавају вежбу евакуационог пута из своје учионице.

Инструкција за реализацију активности (Црвени крст Србије):

Тренер позива учеснике да стану у ред по двоје са спољне стране њихове клупе. Затим их усмерава да се поређају у паровима у колони од највишег до најнижег. Напомиње учесницима да свако добро запамти свог пара и свој редослед у колони. Сваки учесник води рачуна да је увек поред свог пара током евакуације. Тренер објашњава да је потребно да свако пријави наставнику да ли је његов пар поред њега или није. Ред који је најудаљенији од врата учионице излази први из учионице, затим ред у средини и на крају ред најближи вратима. Цео разред се креће страном ходника на којој се налази њихова учионица. Прво место окупљања евакуације је са стране зида поред врата унутар учионице. Након формирања колоне учесници у тишини прате наставника који се креће према плану евакуације до излаза. Дефинисаним планом евакуације сви учесници се крећу у колони и тишини до места окупљања изван објекта.

Drinka Pavlovic

Те 1963. године под кровом школе нашло се 1210 ученика. Пристигли из околних основних школа, брзо су постали „Дринкини“ ђаци и захваљујући амбициозним, вредним, полетним, професионално јаким професорима и учитељима, постали и остали заљубљени у своју школу.