Стефан Митић Тићми у гостима

Од ОШ ”Дринка Павловић”

Захваљујући сарадњи са огранком Библиотеке града Београда ,,Ђорђе Јовановић” релизован је сусрет ученика 3/2 и 3/4 са писцем Стефаном Митићем Тићмијем у нашој библиотеци, 24.3.2023. године. Био је то посебно леп догађај.
Писац је открио ученицима да је почео да пише када је био као они сада, баш трећи разред. Разговор је текао, низали су се догаћаји којима их је аутор насмејао и кроз које се најбоље представио. Причао је о књигама које је написао, али о другим пројектима на којима ради. Показивао им како пише и шта је важно за добре приче. Донео је лутке Акико и Најдана о којима су сазнали понешто. Биле су ту бележнице и записи о омиљеним књигама, као и разни предмети који су писцу важни.
Стефан Тићми је инспирисао ученике да маштају и да на основу подељених картица напишу приче. Писац, њихове учитељице Бојана Тановић и Ирини Котронис, наставница српског језика Тамара Панић Милошевић и библиотекарка били су одушевљени креативношћу ученика који су за кратко време написали сјајне приче. Желели су да их прочитају наглас и веома се забавили.
Није изостао аплауз као награда за инспиритавно дружење и позив да опет дође код нас.

Drinka Pavlovic

Те 1963. године под кровом школе нашло се 1210 ученика. Пристигли из околних основних школа, брзо су постали „Дринкини“ ђаци и захваљујући амбициозним, вредним, полетним, професионално јаким професорима и учитељима, постали и остали заљубљени у своју школу.