Сто година од рођења Душана Радовића

Од ОШ ”Дринка Павловић”

Обележили смо велики јубилеј 29.11.2022. године, у школској библиотеци, у сарадњи са Дечјим одељењем Библиотеке града Београда „Чика Јова Змај“. Део изложбе „Био једном један лаф“ чије ауторке су Олга Красић Марјановић, Сара Ивковић Марковић и Виолета Ђорђевић, постављен је у нашој библиотеци. Ове недеље ће и остали ученици моћи да погледају плакате о животу и раду чувеног књижевника.

На овом свечаном часу ученици 3/2 са учитељицом Бојаном Тановић били су изузетно инспирисани да покажу колико воле да читају, рецитују и певају чувене стихове. Наша предивна гошћа Виолета Ђорђевић помоћу картица изненађења ученике је провела кроз важне моменте из биографије славног Душана Радовића. Причу о писцу, новинару и афористичару употпунили су сачувани снимци на интернету, као и балони и шарена торта од картона у чије комаде су симболично спаковани стихови и афоризми које су на крају ове радионице написали сами ученици замишљајући да су они Душко Радовић. Верујемо да је баш међу њима неки нови песник и стваралац.

Drinka Pavlovic

Те 1963. године под кровом школе нашло се 1210 ученика. Пристигли из околних основних школа, брзо су постали „Дринкини“ ђаци и захваљујући амбициозним, вредним, полетним, професионално јаким професорима и учитељима, постали и остали заљубљени у своју школу.