Едукативна радионица

Од ОШ ”Дринка Павловић”

Група ученика из четири одељења четвртог разреда са библиотекарком  посетила је Дечје одељење Библиотеке града Београда „Чика Јова Змај”, 27.9.2024. године. Дочекале су их библиотекарке Виолета Ђорђевић и Снежана Божиловић и најпре поразговарале са њима о библиотекама и књигама. Потом су најавиле едукативну радионицу коју је водила Рајка Томановић Токовић, школски психолог из Суботице. Упознала је ученике са својим радом и темом радионице, а то је превенција разних болести зависности..

            Ауторка је представила свој анимирани филма „Зачарани град” који су сви заједно погледали. Уследио је разговор о радњи филма и ликовима. Утисци ученика били су веома упечатљиви и показали су да су ученици добро обавештени. Сложили су се да је ова тема веома широка и на крају радионице послали снажну поруку да је најбоље рећи одлучно не опасним изазовима како би се избегли бројни проблеми.

Drinka Pavlovic

Те 1963. године под кровом школе нашло се 1210 ученика. Пристигли из околних основних школа, брзо су постали „Дринкини“ ђаци и захваљујући амбициозним, вредним, полетним, професионално јаким професорима и учитељима, постали и остали заљубљени у своју школу.