Борба за права жена никад не престаје

Од ОШ ”Дринка Павловић”

У нашој школи данас су се девојчице, њихове маме и учитељице одмарале. Тате и ђаци очистили су школско двориште а затим одиграли фудбалску утакмицу.

Наташа Васић, директорка школе, каже да јој је од прославе много важније да девојчице знају шта овај празник значи. Важно је сетити се да је тај празник почетак борбе за права жена, али да се у тој борби никада не смемо зауставити. Међународни дан жена нас подсећа да се стечена права упркос сталним изазовима друштва морају одржати и стално јачати. Борба за равноправност никада не сме престати.

Данас су ђаци наставнице изненадили цвећем и честиткама које су сами направили. Изненађење се проширило и међу ђацима у одељењу. Чак су и заљубљени дечаци трећег и четвртог разреда у знак пажње припремили озбиљне поклоне својим изабраницама, каже директорка.

 

Drinka Pavlovic

Те 1963. године под кровом школе нашло се 1210 ученика. Пристигли из околних основних школа, брзо су постали „Дринкини“ ђаци и захваљујући амбициозним, вредним, полетним, професионално јаким професорима и учитељима, постали и остали заљубљени у своју школу.