Дан науке

Од ОШ ”Дринка Павловић”

Свој 59. рођендан наша школа је обележила као Дан науке, 10.11.2022. године. Школа је организовала Дан науке, 14. пут по реду. У свечаном обраћању окупљеној публици на платоу испред школе, Биљана Поповић, помоћник директора школе, отворила је Дан науке и најавила овогодишњу тему Космос. Истакла је да су овом темом били заокупљени многи научници, а она је занимљива и нашим ученицима који су се њоме бавили заједно са својим наставницима и гостима.
Кабинети српског језика, енглеског језика, биологије, историје, географије, хемије, математике, информатике, технике и технологије, били су места у којима су се изводили веома занимљиви експерименти. Имали смо госте презентере из Треће београдске гимназије, Седме београдске гимназије, Политехника – школе за нове технологије и Техничке школе Железник. У сали за физичко Центар за промоцију науке поставио је мобилни планетаријум у коме су ученици одушевљено пратили предавање. У малој сали за физичко организован је полигон за ученике првог разреда.
Наш Дан науке посетили су предшколци вртића „Скадарлија”, Предшколске установе „Дечји дани” са својим васпитачицама.

ГАЛЕРИЈА (уредио Дарко Смиљковић – наставник технике и технологије)

Drinka Pavlovic

Те 1963. године под кровом школе нашло се 1210 ученика. Пристигли из околних основних школа, брзо су постали „Дринкини“ ђаци и захваљујући амбициозним, вредним, полетним, професионално јаким професорима и учитељима, постали и остали заљубљени у своју школу.