Добро дошли, ђаци прваци!

Од ОШ ”Дринка Павловић”

Свечани пријем за ученике првог разреда организован је на платоу испред школе, у понедељак, 3.9.2024. године. Директорка школе Биљана Поповић честитала је првацима полазак у школу и њиховим породицама овај изузетно важан догађај. Директорка им је пожелела срећно и успешно школовање које започиње овде, у „Школи која се воли”, уз најважније елементе, а то су: љубав, знање, другарство, толеранција и игра. Потом је представила учитеље који ће водити ову генерацију: Ирини Котронис Пановски и Давид Дашић (1/1), Бојана Тановић и Маријана Дракул (1/2), Драгана Гајић и Марина Живковоћ (1/3) Маја Мојсе Максовић и Ана Срећковић (1/4).
Дан пун узбуђења улепшали су ученици другог, трећег, четвртог и петог разреда који су учествовали у приредби „Заједно до успехаˮ. Учитељи су затим својим новим ученицима поделили балоне у бојама качкета и у одређеном моменту су их пустили ка небу са најлепшим жељама. После првог одељењског фотографисања, прваци су са учитељима кренули у своје учионице на први час. На клупама су их сачекали уџбеници које је обезбедио Град Београд, поклони које традиционално припрема Општина Стари град, као и Плазма пакетићи којима су компанија Бамби и Министарство просвете Републике Србије пожелели да честитају полазак у школу најмлађим ђацима. Снимак који је припремила Општина Стари град можете погледати на линку.

Drinka Pavlovic

Те 1963. године под кровом школе нашло се 1210 ученика. Пристигли из околних основних школа, брзо су постали „Дринкини“ ђаци и захваљујући амбициозним, вредним, полетним, професионално јаким професорима и учитељима, постали и остали заљубљени у своју школу.