Књижевни сусрет са Драганом Младеновић

Од ОШ ”Дринка Павловић”

Књижевница Драгана Младеновић била је гошћа наше школе 19.5.2022. године.  Промоцији тинејџерских романа „Све што (ни)сам желелаˮ и „Све што (ни)сам очекивалаˮ присуствовали су ученици одељења 6/1 и 6/2 са својим наставницама српског језика Катарином Колаковић и Биљаном Стевановић.

Поједини ученици оба одељења прочитали су романе, па су имали доста питања за ауторку романа и Јелену Драгојловић из Издавачке куће „Креативни центарˮ.  Били су веома активни у изношењу позитивних утисака о књигама. Допала им се тема, али и како су обликовани ликови. Занимало их је колико је трајао процес писања и када ће се појавити нова књига. Ауторка је говорила о свом стваралаштву, инспирацији и плановима. Пожелела је ученицима да наставе да читају и остану у свету књиге.

Библиотекарка Славица Хорват се захвалила гошћама, као и ученицима на  инспиративном разговору.

Drinka Pavlovic

Те 1963. године под кровом школе нашло се 1210 ученика. Пристигли из околних основних школа, брзо су постали „Дринкини“ ђаци и захваљујући амбициозним, вредним, полетним, професионално јаким професорима и учитељима, постали и остали заљубљени у своју школу.