Књижевни сусрет са Горданом Стијачић

Од ОШ ”Дринка Павловић”

Дечје одељење Библиотеке града Београда „Чика Јова Змај” 14.3.2024. године посетили су ученици 2/3 са учитељицом Винком Радош и библиотекарком Славицом Хорват.
Најпре је библиотекарка Виолета Ђорђевић са ученицима поразговарала о песнику чије име носи библиотека. Најaвила је песникињу Гордану Стијачић, која наставља традицију чувених песника за децу и пише лепе, веселе, нежне и веома поучне стихове. Ученици су веома брзо препознали да је песникиња, у ствари и новинарка. Сазнали су да је њена прва књиге поезије за децу „Шта то светли звезда није”, а потом је настала збирка песама „Светли увек добар човек”. Ученике је занимало како су песме настајале, као и колико је потребно да се објави књига песама.
Песникиња је читала стихове и разговарала са ученицима о њиховим бројним утисцима. Показали су да су пажљиво пратили сусрет јер су лако решили игру асоцијација у којима су се крили наслови песама или мотиви. Наградили су аплаузима сваку песму и на крају се фотографисали са песникињом за успомену.

https://www.facebook.com/reel/377420308576592

Славица Хорват, библиотекарка школе

Drinka Pavlovic

Те 1963. године под кровом школе нашло се 1210 ученика. Пристигли из околних основних школа, брзо су постали „Дринкини“ ђаци и захваљујући амбициозним, вредним, полетним, професионално јаким професорима и учитељима, постали и остали заљубљени у своју школу.