ПРЕПОРУКЕ ЗА ПРЕВЕНЦИЈУ COVID-19 У ШКОЛСКОЈ СРЕДИНИ

Од ОШ ”Дринка Павловић”

Основни принципи за спречавање ширења COVID-19 у школској средини

 Ученици, наставно и ненаставно особље, родитељи и други посетиоци школе који имају било који од следећих симптома (кашаљ, повишена телесна температура, отежано дисање/кратак дах, нагли губитак чула мириса, укуса или промене укуса, главобоља, језа, болови у мишићима, повраћање и/или пролив) не треба да долазе у школу.

 У школи је неопходно одржавање физичке дистанце за ученике, наставно и не- наставно особље, родитеље и друге посетиоце школе од најмање 1,5, а пожељно 2 метра.

 Школе треба да обезбеде и спроводе услове за:

 редовно прање руку водом и сапуном и/или дезинфекцију руку дезифицијенси- ма на бази 70% алкохола;

 редовно чишћење школске средине (површине: простора, предмета и опреме);

 редовну набавку основног потрошног материјала за спровођење хигијенско- санитарних поступака;

 редовну проверу функционалности уређаја за снабдевање пијаћом водом, санита- цијом и хигијеном и њихово редовно одржавање;

 редовно проветравање свих просторија где бораве ученици, наставно и ненаставно особље;  редовно уклањање отпада на безбедан начин, уз коришћење опреме за личну заштиту.

 Школе треба да омогуће едукацију ученика, наставног и ненаставног особља и родитеља о мерама превенције ширења COVID-19.

ПРЕУЗМИ ЦЕО ДОКУМЕНТ – ПРЕПОРУКЕ ЗА ПРЕВЕНЦИЈУ

Drinka Pavlovic

Те 1963. године под кровом школе нашло се 1210 ученика. Пристигли из околних основних школа, брзо су постали „Дринкини“ ђаци и захваљујући амбициозним, вредним, полетним, професионално јаким професорима и учитељима, постали и остали заљубљени у своју школу.