Промоција књиге „Сидро на дну ноћиˮ

Од ОШ ”Дринка Павловић”

Ученици 6/4 посетили су библиотеку „Чика Јова Змајˮ 21.12.2023. године са наставницом српског језика Тамаром Панић Милошевић и библиотекарком Славицом Хорват. Повод је био представљање књиге „Сидро на дну ноћиˮ коју је написао Милан Дабовић, а објавила Издавачка кућа „Лагуна”. Сусрет је водила библиотекарка Биљана Петровић. У публици су били и ученици из ОШ „Браћа Барухˮ, ОШ „Никола Теслаˮ и ОШ „Милан Ракићˮ са својим наставницима и библиотекарима.
Роман „Сидро на дну ноћиˮ говори о девојчици Пауни која проналази своје сидро у лику деке Андрука који јој помаже да нађе одговоре на бројна питања која је муче. Аутор романа је одговорио на питање ученика да је овај роман писао за децу, али и за одрасле који треба да уоче како се лако могу направити неке ненамерне грешке па одрастање њихове деце постане теже и болније. Важно је да се о проблемима разговара, а баке и деке су велика подршка свима. Уследило је читање одломака из романа што је омогућило још јачу интеракцију између писца и читалаца. Промоција књиге протекла је у веома пријатној атмосфери. О томе сведочи топла посвета коју је аутор написао у књигама које је наша библиотека добила на поклон.

Славица Хорват, библиотекарка школе

Drinka Pavlovic

Те 1963. године под кровом школе нашло се 1210 ученика. Пристигли из околних основних школа, брзо су постали „Дринкини“ ђаци и захваљујући амбициозним, вредним, полетним, професионално јаким професорима и учитељима, постали и остали заљубљени у своју школу.