Промоција књиге „Тајна госпође Мандорлеˮ

Од ОШ ”Дринка Павловић”

Дружење са Аном Цакић, ауторком књиге „Тајна госпође Мандорлеˮ, организовано је у школској библиотеци, 25.12.2023. године. Промоцији романа присуствовали су ученици одељења 3/2 и 3/4 са својим учитељицама Јеленом Костадиновић и Оливером Ајдер.
Библиотекарка Славица Хорват пожелела је добродошлицу гошћи и замолила књижевницу да ученицима открије како је настала ова књига веома необичног наслова. Ученици су одмах желели да сазнају ко је та госпођа и каква о каквој се тајни ради. Ауторка се потрудила да представи јунаке књиге а да не открије много од радње овог авантуристичког романа.
Ана Цакић је прочитала одломке из новогодишњег поглавља, а онда је разговор са ученицима постао још занимљивији. Разумели су колико је другарство важно и колико је потребно да будемо толерантни и хумани према другима.
На крају промоције размењене су новогодишње жеље и позиви за нове сусрете. Библиотека је на поклон добила књигу са посветом ауторке која је одмах позајмљена.

Славица Хорват, библиотекарка школе

Drinka Pavlovic

Те 1963. године под кровом школе нашло се 1210 ученика. Пристигли из околних основних школа, брзо су постали „Дринкини“ ђаци и захваљујући амбициозним, вредним, полетним, професионално јаким професорима и учитељима, постали и остали заљубљени у своју школу.