Радионице Центра за промоцију науке

Од ОШ ”Дринка Павловић”

У току месеца фебруара, ученици петог и шестог разреда су имали прилику да присуствују различитим едукативним и креативним радионицама у оквиру Центра за промоцију науке.
12.02.2024. ученици су имали част да присуствују отварању микробиолошке изложбе коју су осмислили и креирали ученици Прве крагујевачке гимназије. Затим је уследила изложба „МикроЛаб“ на којој су ученици могли да сазнају како да узоркују бактерије са различитих површина. Поред бактерија на микроскопима су могли да истражују представнике водених бескичмењака и да се упознају са воденим медведићима-тардиградама.
26.02.2024. Ученици су присуствовали радионици „ YoGood“. Проучавали су добре бактерије, посматрали их под микроскопом и уз помоћ бактерија правили производе који се чак могу наћи и у нашим фрижидерима.
27.02.2024. Ученици су присуствовали радионици „Чудесан свет фага“ где су могли да сазнају да ли и бактерије имају свог природног непријатеља. Упознали су се са карактеристикама фага и имали могућност да креирају свој фаг.

Дијана Вукадиновић Матић, наставница биологије

Drinka Pavlovic

Те 1963. године под кровом школе нашло се 1210 ученика. Пристигли из околних основних школа, брзо су постали „Дринкини“ ђаци и захваљујући амбициозним, вредним, полетним, професионално јаким професорима и учитељима, постали и остали заљубљени у своју школу.