Свети Сава – школска слава

Од ОШ ”Дринка Павловић”

Школску славу обележили смо у суботу, 27.1.2024. године. У цркви Светог Марка литургији и освеђењу жита и славског колача присуствовали су директорка Биљана Поповић са групом колега, ученика и њихових родитеља.
Свечану академију са ученицима од 1. до 4. разреда припремили су: Бојана Тановић, Драгана Живковић, Драгана Гајић, Винка Радош, Ана Срећковић и Ђорђе Беара. Ученици су се одлично снашли на сцени препуне свечане сале пред публиком у којој су били родитељи учесника и ученици петог разреда. Подједнако сјајно су се представили у казивању, певању и фолклорном наступу, што је публика наградила дугим аплаузима.
Директорка Биљана Поповић захвалила се ученицима и колегама, али и родитељима ученика и пријатељима школе и пожелела свима срећу, здравље и успех.

Славица Хорват, библиотекарка школе

Drinka Pavlovic

Те 1963. године под кровом школе нашло се 1210 ученика. Пристигли из околних основних школа, брзо су постали „Дринкини“ ђаци и захваљујући амбициозним, вредним, полетним, професионално јаким професорима и учитељима, постали и остали заљубљени у своју школу.