Запловимо заједно у нове авантуре!

Од ОШ ”Дринка Павловић”

Свечани пријем за ученике првог разреда организован је на платоу испред школе, у понедељак, 4.9.2023. године.

Биљана Поповић, в.д. директора школе, честитала је првацима и њиховим породицама најважнији дан и пожелела успешну сарадњу на заједничком задатку. Представила је учитеље који ће водити ову генерацију: Нела Гајић и Биљана Булатовић (1/1), Ивана Томић и Слободанка Пивашевић (1/2), Иван Пауновић и Ивана Мицић (1/3) Марија Машић и Дуња Сурла (1/4).

Ученици петог разреда учествовали су у приредби „Запловимо заједно у нове авантуре!ˮ. Учитељи су затим својим новим ученицима поделили балоне у бојама качкета и у одређеном моменту су их пустили ка небу са најлепшим жељама.

После првог одељењског фотографисања, са учитељима су кренули у своје учионице на први час. На клупама су их сачекали уџбеници које је обезбедио Град Београд, поклони које традиционално припрема Општина Стари град, као и Плазма пакетићи којима су компанија Бамби и Министарство просвете Републике Србије пожелели да честитају полазак у школу најмлађим ђацима.

Drinka Pavlovic

Те 1963. године под кровом школе нашло се 1210 ученика. Пристигли из околних основних школа, брзо су постали „Дринкини“ ђаци и захваљујући амбициозним, вредним, полетним, професионално јаким професорима и учитељима, постали и остали заљубљени у своју школу.