Зелени кров ОШ “Дринка Павловић”

Од ОШ ”Дринка Павловић”

Председник општине Стари град Радослав Марјановић са сарадницима обишао је зелени кров ОШ „Дринка Павловић”. Зелени кров је настао у оквиру реализације пројекта „Зелени кров моје школе”, у сарадњи са Програмом Уједињених нација за развој (УНДП) и уз подршку Глобалног фонда за животну средину (ГЕФ).

„Ово је прва у низу староградских школа која је добила свој зелени кров, а кроз пројекат ћемо настојати да га поставимо на све школе са равним крововима. Идеја је заснована на чињеници да се са повећањем флоре у одређеном региону, где је емисија штетних гасова велика, смањује њихово штетно деловање. Наш циљ је да Стари град постане зелена општина, тако што ћемо сваке године озеленити одређене јавне површине и урбане средине“, поручио је председник Радослав Марјановић.

Зелени кров на тераси ОШ „Дринка Павловић, површине 152 м², прекривен је стазама и доступан је ученицима, што ће им омогућити да се слободно крећу и кроз еколошке радионице уче и подижу свест о важности одрживог развоја и очувања животне средине.

https://www.instagram.com/reel/Cvt–z8LCEE/

Drinka Pavlovic

Те 1963. године под кровом школе нашло се 1210 ученика. Пристигли из околних основних школа, брзо су постали „Дринкини“ ђаци и захваљујући амбициозним, вредним, полетним, професионално јаким професорима и учитељима, постали и остали заљубљени у своју школу.