Годишњи план рада школе

Од ОШ ”Дринка Павловић”

Основна школа „Дринка Павловић“ из Београда, налази се на територији општине Стари град, у Косовској улици, једној од ретких која своје име није мењала од половине 20. века до данас. Школa je основанa 1963. године. Објекат школе је подигнут по тада важећим принципима градње школских објеката. Зграда је троспратна, поседује велику и малу фискултурну салу, спортски терен, трпезарију и школску кухињу, библиотеку, свечану салу.
Настава се одвија у учионицама за разредну наставу (16) и у кабинетима за предметну наставу (12). После 57. годинa од оснивања, односно градње школског објекта, данас се суочавамо са недостатком простора. Недостатак простора у самој школи превазилазимо коришћењем ресурса из окружења. Недалеко од Школе налазе се неке од најзначајнијих институција и установа града Београда.
Заслужено или не, окружење Школе сматрамо једним од својих привилегија, коју веома радо и често користимо у нашим наставним и ваннаставним активностима чиме додатно оснажујемо образовно-васпитни процес у нашој школи.
У основи свих наших планова и опредељења су људски ресурси и њихов квалитет, креативни потенцијал. Међутим, за разлику од многих ми у људске ресурсе убрајамо и наше ученике, који у интеракцији са својим наставницима и подржани од родитеља, оствaрују изузетно високе резултате у свом образовању и то не само у основној школи, већ и на даљем путу образовања.
Савремени наставни процес прати и примена великог броја савремених наставних и помоћних техничких средстава. Школа је опремљена у складу са нашим потребама, а која је опредељена визијом и мисијом развоја школе.

Годишњи план рада школе за школску 2023/24. годину Преузми

Drinka Pavlovic

Те 1963. године под кровом школе нашло се 1210 ученика. Пристигли из околних основних школа, брзо су постали „Дринкини“ ђаци и захваљујући амбициозним, вредним, полетним, професионално јаким професорима и учитељима, постали и остали заљубљени у своју школу.