Алумни

Од ОШ ”Дринка Павловић”

У школској библиотеци реализован је сусрет бивших ученика са ученицима осмог разреда 28.12.2021. године.  Овом сусрету претходио је недавни случајни сусрет Лава Минића, бившег ученика наше школе и Слободана Живковића, наставника енглеског језика,  који су у разговору дошли до идеје о формирању Алумни удружења. Уз свесрдну подршку управе школе осмишљени су програми повезивања бивших и садашњих ученика.

Сусрет у библиотеци био је веома посећен и наши осмаци су имали много питања за госте који су сада успешни млади људи. Ученицима су се на веома леп и непосредан начин представили: Тија Милутиновић, Лав Минић, Вукота Антуновић, Благоје Милошевић и Дамир Туркмановић. Сви они су нагласили да им „Дринка“ много значи и да су веома везани за школу у којој су стекли праве пријатеље. Поносни су на интересовања која су овде развили и знања која су стекли, а потом надоградили кроз школовање и рад.

Наташа Васић, директорка школе, захвалила се свим учесницима на ангажовању да се ова својеврсна радионица професионалне оријентације одржи и пожелела да се сарадња настави. Модератор разговора био је Слободан Живковић, а радионици су присуствовали Божидар Остојић, педагог, Славица Хорват, библиотекар и наставници: Јелена Хаџи Ђорђевић, Милена Симић, Марија Тривунчић, Ивана Томић, Ранка Вујановић, Биљана Стевановић, Катарина Колаковић,  Валентина Маслеша и Лола Лукић.

Drinka Pavlovic

Те 1963. године под кровом школе нашло се 1210 ученика. Пристигли из околних основних школа, брзо су постали „Дринкини“ ђаци и захваљујући амбициозним, вредним, полетним, професионално јаким професорима и учитељима, постали и остали заљубљени у своју школу.