Промоција књиге “ЛЕТО КАДА САМ НАУЧИЛА ДА ЛЕТИМ”

Од ОШ ”Дринка Павловић”

Ученици одељења 7/1 учествовали су на промоцији књиге “Лето када сам научила да летим”, која је одржана 3.2.2022. године, у Југословенској кинотеци. Са њима су биле њихова наставница српског језика Катарина Колаковић, директорка школе Наташа Васић и библиотекарка Славица Хорват.
Разговор о специјалном издању књиге, коју је Креативни центар објавио поводом истоименог филма, водила је Јелена Драгојловић са Јасминком Петровић, ауторком награђиваног романа, Радивојем Андрићем, редитељем филма и Кларом Хрвановић, која у филму глуми главну јунакињу. У деловима разговора о књизи и филму публика је имала прилику да погледа трејлере филма као и занимљиве фотографије са снимања у Београду и на Хвару.
Веома смо поносни што је глумица Клара Хрвановић наша ученица и што су ученици њеног одељења имали овакву прилику да подрже своју другарицу и њен велики успех. Клара је истакла најпре да воли књиге Јасминке Петровић и да јој рад на овом филму био велики изазов у коме је стекла непроценљива искуства. Додала је да јој је изузетно важно што се после снимања филма још више зближила са својим другарима из разреда.
Школска библиотека је на поклон добила примерак књиге који су потписали Јасминка Петровић, Радивоје Раша Андрић и Клара Хрвановић. Захваљујемо се и аутору фотографија са промоције књиге Мирославу Милићу.

Drinka Pavlovic

Те 1963. године под кровом школе нашло се 1210 ученика. Пристигли из околних основних школа, брзо су постали „Дринкини“ ђаци и захваљујући амбициозним, вредним, полетним, професионално јаким професорима и учитељима, постали и остали заљубљени у своју школу.