Бранко Коцкица и Дечји културни центар Београд

Од ОШ ”Дринка Павловић”

У четвртак, 16.11.2023. године, ученици 2/1 са својим учитељима Јованом Џодић и Небојшом Мисаиловићем присуствовали су промоцији музичког ЦД диска у Дечјем културном центру Београд.
Нови музички ЦД ,,Бранко Коцкица и Дечји културни центар Београд” настао је у продукцији ДКЦБ и садржи песме које је Бранко Коцкица певао од 2016. до 2023. године на Фестивалу ,,Дечје београдско пролеће”.
Водитељ програма био је Пеђолино који је разговарао са чувеним Бранком Коцкицом, Мирјаном Булатовић, писцем многобројних Бранкових песама и Леонтином Вукомановић, уредницом фестивала „Дечје београдско пролеће”, али са публиком у којој су били наши ученици. Они су научили како настаје песма, како Бранко Kоцкица бира песме за своје представе, шта нас све и како може инспирисати, како је песму некад врло лако написати, како се музика ствара и колико је љубави потребно за једно музичко дело у коме ће генерације деце уживати. Открили су Бранку и осталима ко највише воли да једе гибаницу и уз песму коју је извео Хор Дечјег културног центра „Пица или гибаница” уживали у једној дивној музичкој радионици.

Drinka Pavlovic

Те 1963. године под кровом школе нашло се 1210 ученика. Пристигли из околних основних школа, брзо су постали „Дринкини“ ђаци и захваљујући амбициозним, вредним, полетним, професионално јаким професорима и учитељима, постали и остали заљубљени у своју школу.