Календар активности за спровођење завршног испита

Од ОШ ”Дринка Павловић”

Календар активности за спровођење завршног испита на крају основног образовања и васпитања за школску 2023/2024. годину и уписа ученика у средњу школу за школску 2024/2025. годину.

КАЛЕНДАР АКТИВНОСТИ 2023/24.

Сви ученици који завршавају осми разред у школској 2023/2024. години полажу завршни испит, за који је потребно извршити пријаву. Пријаву ученика за завршни испит врше родитељи, односно други законски заступници, у периоду од 1.12.2023. до 29.12.2023. године преко портала Моја средња школа, који се налази на интернет адреси: mojasrednjaskola.gov.rs

Инструкције за дигиталну пријаву за завршни испит

Министарство просвете и Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања, у сарадњи са Е-управом и стручњацима са Математичког факултета у Београду и Факултета организационих наука у Београду, креирали су и ученицима ставили на располагање портал еВежбаоница. Ова платформа омогућиће ученицима да вежбају и проверавају своје знање током припрема за завршни испит на крају основног образовања и васпитања. Задаци из седам предмета (српски језик / матерњи језик, математика, физика, хемија, биологија, географија и историја), које могу да решавају и вежбају, распоређени су према тежини на три нивоа – основни, средњи и напредни ниво, а састављени су на основу образовних стандарда.

https://evezbaonica.zvkov.gov.rs/

На сајту Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања могу се преузети тестови са претходних завршних испита

ТЕСТОВИ СА ПРЕТХОДНИХ ЗАВРШНИХ ИСПИТА

Drinka Pavlovic

Те 1963. године под кровом школе нашло се 1210 ученика. Пристигли из околних основних школа, брзо су постали „Дринкини“ ђаци и захваљујући амбициозним, вредним, полетним, професионално јаким професорима и учитељима, постали и остали заљубљени у своју школу.