Домаћинство у Бубамари

Од ОШ ”Дринка Павловић”

Домаћинство као предмет има за циљ стицање нових и унапређивање претходно стечених знања и вештина, као и формирања навика везаних за активности у свакодневним животу. Осим разумевања различитих појмова, после сваке области теорије ученици имају задатке и практичан рад.

Наши осмаци су имали задовољство да своје вештине унапреде на најслађи могући начин, посети малој лабораторији укуса, сладоледарници Бубамара. Код наших комшија из Косовске улице ученици су са наставницом Биљаном Саичић пратили процедуру израде најбољих италијанских сладоледа у граду (gelato). На лицу места могли су да виде разлику између индустријских и ручно прављених сладоледа од најквалитетнијих састојака. Процес у коме се добија врхунски квалитет и незабораван укус није једноставан – учили су о важности температуре, посебних посуда у којима се чувају сладоледи, доброј основи како би он био тако укусан и кремаст.

Надамо се да се овде прича не завршава и да ће нас ови мали мајстори најслађег заната обрадовати својим практичним радовима 😊

Drinka Pavlovic

Те 1963. године под кровом школе нашло се 1210 ученика. Пристигли из околних основних школа, брзо су постали „Дринкини“ ђаци и захваљујући амбициозним, вредним, полетним, професионално јаким професорима и учитељима, постали и остали заљубљени у своју школу.