Када фејк забаци удицу, постајемо Шерлок Холмс!

Од ОШ ”Дринка Павловић”

Шест ловаца на лажне вести окупило се кишног и тмурног 28. новембра на једном значајном скупу мислилаца и говорника у Артгет галерији Културног центра Београда поводом нове књиге – приручника за проналажење Пинокија на интернету и другим медијима.
Радо смо се одазвали позиву нашег дугогодишњег пријатеља, Креативног центра, који нам је том приликом поклонио своју нову књигу Лажне вести, чији садржај одговара темама новог предмета Медијска писменост.
Након раскринкавања ботова и дезинформација, по силаску у књижару Вулкан могли смо мало да се опустимо у пријатном и искреном окружењу. Чаробњачки шешир из филмова и књига о Харију Потеру, који има моћ да ,,прочита” ђака и прозре његове мисли и особине, само је био логични наставак сложених тема које смо отворили, као и реквизити из филма Стар Wарс или играчка Шредер са којима смо се сликали.
Најлепши је био повратак кући. Никоме није било хладно јер нас је грејало поверење и топлина продубљеног пријатељства. Што је највећа истина на свету.

Тамара Панић Милошевић, наставница српског језика

Drinka Pavlovic

Те 1963. године под кровом школе нашло се 1210 ученика. Пристигли из околних основних школа, брзо су постали „Дринкини“ ђаци и захваљујући амбициозним, вредним, полетним, професионално јаким професорима и учитељима, постали и остали заљубљени у своју школу.