Дружење са писцима у Вуковој задужбини

Од ОШ ”Дринка Павловић”

Ученици одељења 3/3 су у четвртак 30.11.2023. године посетили Вукову задужбину са својом учитељицом Драганом Ивковић и библиотекарком Славицом Хорват.
Љиљана Симић, уредница Вуковог читалишта, упознала је ученике са богатом историјом здања Дома Вукове задужбине и објаснила да се оваква дружења са писцима за децу обично организују четвртком. Овог пута упознали су Данијелу Квас, Гордану Малетић, Весну Алексић, Славку Петковић Грујичић, Љиљану Дугалић и Бранка Пешева. Наши ученици су активно учествовали у разговору са писцима. Сазнали су које књиге су написали, али и које књиге су волели да читају у детињству.
Данијела Квас је читала песме из својих збирки поезије за децу и разговарала са ученицима о њиховим утисцима. Имали су доста запажања о стиховима које су чули што је ауторку обрадовало. Потом је књижевница Гордана Малетић представила своју нову књигу „Варке старе шумеˮ. Заинтересовала је ученике кратким описом ликова и радње, па ће је ученици ускоро прочитати јер је библиотека добила књиге на поклон.
На повратку у школу, ученици су коментарисали да је дружење са писцима било веома занимљиво и да би волели да се настави.

Славица Хорват, библиотекарка школе

Drinka Pavlovic

Те 1963. године под кровом школе нашло се 1210 ученика. Пристигли из околних основних школа, брзо су постали „Дринкини“ ђаци и захваљујући амбициозним, вредним, полетним, професионално јаким професорима и учитељима, постали и остали заљубљени у своју школу.