Дринка у Дечјем културном Центру

Од ОШ ”Дринка Павловић”

У Галерији Дечјег културног центра Београд отворена је ретроспективна изложба ликовних радова ученика наше школе 27.11.2023. године и трајаће до 5.12.2023. године.
Изложбу је свечано отворила директорка Биљана Поповић нагласивши да је ова изложба део прославе 60 година постојања наше школе колико се иначе и негује ликовно стваралаштво ученика. Ликовни педагози наставили су традицију коју је започео чувени наставник ликовне културе Чедомир Милошевић. Изложбу чине радови ученика различитих генерација које повезује таленат и посвећен рад.
У име домаћина окупљеним ученицима, родитељима и пријатељима школе обратио се координатор организације програма Далибор Стојановић, који је нарочито поносан јер је био ученик наше школе, а сада је вредан сарадник.
У свечаном програму учествовали су ученици млађих разреда и њихове учитељице Бојана Тановић, Винка Радош, Марија Машић, Ана Срећковић и Ивана Томић. Програм наших ученика изазвао је дивне емоције публике као посебан драгуљ у години јубилеја.

Галерију фотографија можете погледати на линку Дечјег културног центра:
https://www.dkcb.rs/drinka-skola-koja-se-voli-izlozba-radova-povodom-60-god-postojanja/

Отварање изложбе (видео) – аутор: Предраг Недељковић:
https://www.youtube.com/watch?v=rwze-EwA120

Drinka Pavlovic

Те 1963. године под кровом школе нашло се 1210 ученика. Пристигли из околних основних школа, брзо су постали „Дринкини“ ђаци и захваљујући амбициозним, вредним, полетним, професионално јаким професорима и учитељима, постали и остали заљубљени у своју школу.