Креативне археолошке радионице

Од ОШ ”Дринка Павловић”

У сарадњи са огранком Библиотеке града Београда ,,Ђорђе Јовановић”, 22.3.2023. године, у нашој библиотеци, одржане су Креативне археолошке радионице за ученике одељења 5/3 и 5/4.
Ученици су упознали археолога Драгана Јанковића који им је најпре објаснио разлику између историје и археологије. Уследило је веома инспиративно кратко предавање о занимљивостима са археолошких налазишта и метода које археологе приближавају детективима. Потом су учествовали у интерактивној радионици о најважнијим догађајима из породичног живота и живота њихових предака. Приметили су да би могла да се направи права анализа предмета који се чувају у свакој кући, а припадали су претходним генерацијама, као и о појавама које су обележиле време у коме су они живели.
Сазнали су и како су људи у прошлости решавали бројне животне проблеме. Било им је занимљиво и како су решави геометријске проблеме без мерних јединица и математичког прибора.

Drinka Pavlovic

Те 1963. године под кровом школе нашло се 1210 ученика. Пристигли из околних основних школа, брзо су постали „Дринкини“ ђаци и захваљујући амбициозним, вредним, полетним, професионално јаким професорима и учитељима, постали и остали заљубљени у своју школу.