Кухиња

Од ОШ ”Дринка Павловић”

Право на коришћење оброка спремљених у кухињи (ужина и ручак) имају ученици свих разреда, у редовној, целодневној настави и продуженом боравку.

Кухиња је модерно опремљена, а највећа се пажња обраћа на квалитет и начин спремања хране.

Углавном се спремају јела домаће кухиње,  са акцентом на здравој исхрани, што укључује доста поврћа и воћа, док се сва теста спремају такође у кухињи без додатка адитива и осталих штетних материја.

Нaмернице се набављају сваког дана, а јела се спремају истог дана када се и послужују.

Уз сваку ужину се служе и напици: сокови, јогурт, млеко и чај са додатком лимуна.

Оброци су обилни, a  недељни мени прави унапред у договору са саветом родитеља и директором школе.

Прошле школске године је оборен рекорд у броју спреманих оброка: 420 ужина и 350 ручкова дневно.

У школској кухињи се спрема храна и за све школске прославе (Свети Сава, Дан школе, Мала матура) као и у свим приликама када је школа домаћин ( полагање испита за лиценцу, дочек деце из других школа, организација семинара, итд.).

И поред квалитетно спремљених оброка који су по укусу наших ђака, највећи утисак на наше ученике оставља пријатно и љубазно особље које ради на спремању и послуживању оброка, као и пријатан амбијент школске трпезарије. Неретко су кухиња и трпезарија прва локација коју наши „бивши” ученици посете када дођу у своју „Дринку”.

Главни кувар:  Милена Обрадовић

Помоћнице  главног кувара: Мирјана Здравковић, Новка Планић, Перса Дујановић и Силвана Златковић.

Drinka Pavlovic

Те 1963. године под кровом школе нашло се 1210 ученика. Пристигли из околних основних школа, брзо су постали „Дринкини“ ђаци и захваљујући амбициозним, вредним, полетним, професионално јаким професорима и учитељима, постали и остали заљубљени у своју школу.