Немања Црнатовић – само напред ка циљу

Од ОШ ”Дринка Павловић”

Наставник музичког васпитања, Дарко Тодић, угостио је Немању Црнатовића – младића који је завршио одсек соло певања на Музичкој академији иако је од детињства слеп. Наставник Дарко је Немањи помогао око израде мастер рада, причао својим ученицима о његовом животном успеху поред великих препрека које је имао у животу. Ученици су имали велику жељу да га упознају, а жеља им се брзо остварила.
Немања је ученицима причао о својим жељама, циљу, препрекама. Говорио им је да се у животу не треба предавати. Сваку препреку треба доживети само као тренутну ситуацију за чије решавање треба више снаге и енергије, а не као прекид и одустајање од свог даљег пута ка циљу.
Све похвале за ђаке одељења 5/3 и 5/4 који су лепо прихватили ову мотивациону посету и сами дали додатни подстрек Немањи да се не заустави у својој борби за бољи живот.



Drinka Pavlovic

Те 1963. године под кровом школе нашло се 1210 ученика. Пристигли из околних основних школа, брзо су постали „Дринкини“ ђаци и захваљујући амбициозним, вредним, полетним, професионално јаким професорима и учитељима, постали и остали заљубљени у своју школу.