Предавање ,,Безбедност деце од интернет предатора”

Од ОШ ”Дринка Павловић”

У сарадњи са Дечјим одељењем Библиотеке града Београда „Чика Јова Змај”, у среду, 3.4.2024. године, у библиотеци наше школе, писац и новинар Влада Арсић одржао је две радионице за четири одељења седмог разреда на тему ,,Безбедност деце од интернет предатора”.
Влада Арсић пише књиге и учествује у пројектима који имају за циљ да кроз различите личне судбине укажу на реалне проблеме. Он је нагласио да су теме разговора изузетно важне и да се труди да охрабри младе да буду опрезни када су на друштвеним мрежама на којима као и у стварном свету вребају разне опасности. Говорио је о књизи „Армагедон“, на основу које су настале ове радионице. Разговарало се о припремљеним кратким филмовима које су ученици имали прилику да погледају. Ученици су постављали питања, на која је писац одговарао наглашавајући да је једини савет да увек разговарају са својом родитељима и очувају међусобно поверење.
Наставници: Катарина Колаковић, Немања Протић, Смиљка Петровић, Мирјана Анђелковић Киселички и библиотекарка Славица Хорват били су са ученицима и захвалили се Влади Арсићу на радионицама и корисним саветима које је дао ученицима у току разговора.

Drinka Pavlovic

Те 1963. године под кровом школе нашло се 1210 ученика. Пристигли из околних основних школа, брзо су постали „Дринкини“ ђаци и захваљујући амбициозним, вредним, полетним, професионално јаким професорима и учитељима, постали и остали заљубљени у своју школу.