Предавање ,,Безбедност деце од интернет предатора”

Од ОШ ”Дринка Павловић”

У четвртак, 27.4.2022. године, а у сарадњи са огранком Библиотеке града Београда ,,Ђорђе Јовановић”, у свечаној сали школе писац и новинар Влада Арсић одржао је предавање на тему ,,Безбедност деце од интернет предатора”. Са ученицима четири одељења седмог разреда били су наставници: Александра Вукановић, Ивана Томић, Марија Тривунчић и Слободан Живковић, психолог Тијана Анић, библиотекарка Славица Хорват и директорка школе Наташа Васић.
Влада Арсић је нагласио да су теме разговора изузетно важне и да се труди да охрабри младе да буду опрезни када су на друштвеним мрежама на којима као и у стварном свету вребају разне опасности.
Говорио је о књизи „Армагедон“, коју наша школска библиотека поседује и коју смо промовисали пре пар година. Пише књиге и учествује у пројектима који имају за циљ да кроз различите личне судбине укажу на реалне проблеме. Разговарало се о припремљеним кратким филмовима које су ученици имали прилику да погледају.
Ученици су постављали питања, на која је писац одговарао наглашавајући да је једини савет да увек разговарају са својом родитељима и очувају међусобно поверење. Директорка Наташа Васић се захвалила господину Влади Арсићу, ученицима и наставницима на одличној трибини.

Drinka Pavlovic

Те 1963. године под кровом школе нашло се 1210 ученика. Пристигли из околних основних школа, брзо су постали „Дринкини“ ђаци и захваљујући амбициозним, вредним, полетним, професионално јаким професорима и учитељима, постали и остали заљубљени у своју школу.