Промоција романа „Тајни план: Мореˮ

Од ОШ ”Дринка Павловић”

Промоција романа „Тајни план: Мореˮ, савременог немачког писца Оливера Ушмана, у преводу Олге Лазић, одржана је 5.4.2022. године, у Гете-институту.
Промоцији је присуствовала група ученика из одељења 7/3 и 7/4 заједно са својом наставницом немачког језика Мирјаном Анђелковић Киселички и библиотекарком Славицом Хорват.
Писац Оливер Ушман се у разговор укључио преко Зум апликације. Јелена Драгојловић, ПР менаџер „Креативног центраˮ ученике је најпре упознала са радом писца чија је трећа књига преведена на српски језик. Претходне две књиге „Гејмериˮ и „Неко те посматраˮ објављене су пре 5 година и тада смо имали прилику да писца угостимо у нашој школској библиотеци, а био је гост издавачке куће на Сајму књига.
Ученици су имали прилику да изнесу своје утиске о књизи, као и да аутору поставе питања у вези са овим романом, али и о детаљима из живота који су битни за његово стварање. Занимљиво је да је почео да пише у њиховим годинама. Питања су се низала и разговор је потрајао. Ученици су били веома активни и искористили су прилику да усавршавају комуникацију на немачком језику, који уче од првог разреда по посебном програму.
Захваљујемо се свима који су организовали овај сусрет.

Drinka Pavlovic

Те 1963. године под кровом школе нашло се 1210 ученика. Пристигли из околних основних школа, брзо су постали „Дринкини“ ђаци и захваљујући амбициозним, вредним, полетним, професионално јаким професорима и учитељима, постали и остали заљубљени у своју школу.