Шестаци у Ваљеву и Бранковини

Од ОШ ”Дринка Павловић”

У уторак, 23.5.2023. године, реализован је једнодневни излет за ученике шестог разреда у Ваљеву и Бранковини.
Са паркинга СЦ „Милан Гале Мушкатировић“ кренули смо у 8 часова. Нешто пре 10 часова стигли смо у Ваљево, где смо обишли градско језгро, Тешњар, Народни музеј и Муселимов конак. У музеју, који је проглашен за један од најбоље опремљених на нашим просторима, ученици су имали прилику да погледају његову сталну поставку „Трећа димензија прошлости“. Слободно време у Ваљеву провели смо у самом центру града, поред реке Колубаре.
У 13 часова ручали смо у прелепом ресторану „Здрављак“, окруженом парковима, шумом и теренима за фудбал и кошарку, па су деца искористила време после ручка за игру у природи.
Након паузе за ручак, обишли смо Бранковину, место из којег потичу највећа српска имена: песникиња Десанка Максимовић, чувена породица Ненадовић чији су чланови били знаменити српски писци, просветитељи, државници, војсковође. Боравили смо у етно парку и обишли стару школу, вајат, гроб Десанке Максимовић и цркву Ненадовића.
У 17 часова, пуни лепих утисака, кренули смо за Београд.

Руководилац већа – Мирјана Киселички

Drinka Pavlovic

Те 1963. године под кровом школе нашло се 1210 ученика. Пристигли из околних основних школа, брзо су постали „Дринкини“ ђаци и захваљујући амбициозним, вредним, полетним, професионално јаким професорима и учитељима, постали и остали заљубљени у своју школу.