Шта се дешава са мојим телом када играм игрице?

Од ОШ ”Дринка Павловић”

Ученици 4/4 су 16.12.2022. године, у школској библиотеци слушали предавање које је одржала мама наших ученика др Вања Ковић, редовни професор Филозофског факултета на катедри за психологију Универзитета у Београду.
Пошто је ученици познају као Филипову маму, овог пута сазнали су више чињеница о њеном раду са студентима и истраживањима којима се бави. На почетку предавања, представила им је како функционише људски мозак и колико су утицаји разних стимулација на његов рад јаки, а понекад веома опасни. Кроз четири изузетно сликовита примера објаснила је шта све може постати проблем ако се претера са употребом мобилних телефона, таблета или рачунара. Вања Ковић замолила је ученике да својим укућанима препричају та четири примера како би о томе боље продискутовали. Изузетно је важно да покушају да ограниче време које ће проводити крај екрана. Препоручила је ученицима да користе прилике за дружење са својим другарима, затим да се баве спортом, неким креативним активностима и да бораве што више у природи. Заинтересовала их је примерима како су наши велики научници, писци и уметници захваљујући играма из детињстава постали славни.
Учитељица Љиљана Новковић захвалила се Вањи Ковић на корисним информацијама које је неопходно да усвоје наши ученици. У наредном периоду ће са ученицима разговарати о бројним темама које ће бити повезане са чињеницом да су изузетно важне савремене технологије, али и њихово безбедно коришћење.

Drinka Pavlovic

Те 1963. године под кровом школе нашло се 1210 ученика. Пристигли из околних основних школа, брзо су постали „Дринкини“ ђаци и захваљујући амбициозним, вредним, полетним, професионално јаким професорима и учитељима, постали и остали заљубљени у своју школу.