Трибина “Безбедност деце од интернет предатора”

Од ОШ ”Дринка Павловић”

У среду, 20.4.2022. године, а у сарадњи са огранком Библиотеке града Београда ,,Ђорђе Јовановић”, у нашој библиотеци писац и новинар Влада Арсић одржао је две трибине на тему ,,Безбедност деце од интернет предатора”. Са ученицима четири одељења осмог разреда били су наставници: Ивана Томић, Ана Танасковић, Маја Јовановић, Слободан Живковић и Дејан Младеновић.

Влада Арсић је нагласио да су теме разговора изузетно важне и да се труди да охрабри младе да буду опрезни када су на друштвеним мрежама на којима као и у стварном свету вребају разне опасности. Говорио је о књизи „Армагедон“, коју наша школска библиотека поседује и коју смо промовисали пре пар година.  Пише књиге и учествује у пројектима који имају  за циљ да кроз различите личне судбине укажу на реалне проблеме. Разговарало се о припремљеним кратким филмовима које су ученици имали прилику да погледају.

Ученици су постављали питања, на која је писац одговарао наглашавајући да је једини савет да увек разговарају са својом родитељима и очувају међусобно поверење. Библиотекарка Славица Хорват се захвалила господину Влади Арсићу, ученицима и наставницима на одличној радионици.

Drinka Pavlovic

Те 1963. године под кровом школе нашло се 1210 ученика. Пристигли из околних основних школа, брзо су постали „Дринкини“ ђаци и захваљујући амбициозним, вредним, полетним, професионално јаким професорима и учитељима, постали и остали заљубљени у своју школу.