Засади дрво

Од ОШ ”Дринка Павловић”

🌲Пројекат ,,Засади дрво” бави се и едукацијом и подизањем свести јавности о значају шума.У оквиру ове сезоне која траје до априла 2023. године, планирана је садња од 250.000 садница широм Србије, а у фокусу су најмлађи, јер је њихово укључивање у овакве акције веома важно како бисмо им приближили природу.
🌲У оквиру пројекта „Засади дрво“ реализују се и активности које су првенствено намењене подизању степена информисаности и образовања деце и ученика о значају очувања животне средине, садњи садница и њиховом одржавању, као и начину на који треба да брину о природи.
🌲Данас су ученици првог разреда уз подршку другара из шестог разреда посадили две саднице Црног бора у дворишту школе.
🌲Садњи је претходио едукативни део где су старији ученици пропитивали најмлађе ученике о значају садње дрвећа, начинима очувања природе и живог света и објаснили им правила садње.

Drinka Pavlovic

Те 1963. године под кровом школе нашло се 1210 ученика. Пристигли из околних основних школа, брзо су постали „Дринкини“ ђаци и захваљујући амбициозним, вредним, полетним, професионално јаким професорима и учитељима, постали и остали заљубљени у своју школу.