Зелени кров – еколошка учионица школе

Од ОШ ”Дринка Павловић”

ОШ „Дринка Павловић” је прва у низу староградских школа која је добила свој „зелени кров“, као нови едукативни простор за еколошке радионице и практичну наставу основаца о „зеленим градовима“, очувању и заштити животне средине.
Овај кров је постао права еколошка учионица под ведрим небом на коме су професори Биолошког факултета Универзитета у Београду, доцент др Томица Мишљеновић и проф. др Милован Вујичић одржали интерактивну радионицу са ученицима четвртог и петог разреда и њиховим професорима биологије и хемије о значају и важности оваквих зелених пројеката, посебно у урбаним срединама, које се по микроклими по много чему разликују од климатских услова окружења великих градова и сеоских средина.
Радионица је одржана 20.9.2023. године. Поред заинтересованих ученика, присуствовали су в.д. директорка школе Биљана Поповић, Ана Митић Радуловић, координаторка пројекта УНПД-а, заменица начелника општинске Управе Наташа Гавриловић и шеф одсека за пројекте Одељења за друштвене делатности и пројекте развоја Снежана Вуковић, испред општине Стари град, која је реализовала „Зелени кров моје школе.“

Drinka Pavlovic

Те 1963. године под кровом школе нашло се 1210 ученика. Пристигли из околних основних школа, брзо су постали „Дринкини“ ђаци и захваљујући амбициозним, вредним, полетним, професионално јаким професорима и учитељима, постали и остали заљубљени у своју школу.